DUMBASS

2016-03-11

Efter många månader var det äntligen dags att brygga öl igen. Sällan misslyckas man med extrakt, så så fick det bli.
Fast det var ju inte bara att hälla i pulvret (och det flytande extraktet). Lita karamellmalt skulle i också. Tyvärr var vår våg, efter alltför lång tid negligerad, inställd på nån USA-enhet, och mängden Cara Pils som fick soaka i mäsken blev hälften av vad receptet tyckte.


Tepåse

Kanske innebar den minskade maltmängden en ökad humlighet, det återstår att se. I åkte i alla fall två omgångar Columbus, och som torrhumle körde vi i Citra.

Columbus       Columbus

2017-03-27

Efter färdig jäsning drog vi i ordentligt med sockerlag och kämpade på kapsyler på de nyfyllda flaskorna. Wisby må göra god öl, men det är nåt lurt med deras flaskor (i alla fall i kombination med våra kapsyler, kapsylerare och/eller kapsulateur).

2017-04-22

Vi träffades över spel, thaimat och ölprovning.Efter uppvärmning med APA:n Fåntratt, var det läge att smaka av den betydligt mer utmanande IPA:n. IPA-älskarna bland oss nickade instämmande, men Dumbass ansågs lite för humlig av den av oss som anser Peroni vara den bästa ölen ever. Men vi andra lyfter på hatten för Dumbass.