(inte skarpaste) KNIVEN (i lådan)

2015-09-19

När vi ändå var på benen, och ändå hade två påsar extraktbatch kvar, tänkte vi att vi kör en hink till. Valet föll på en West Coast IPA, och förhoppningsvis skulle det finnas rätt, eller iaf likvärdig, humle i påsen.

Startkit

Startkit

Nicke sa icke. Inte ens recept fanns i påsen. Vi fick helt sonika nyttja vår timmevisa erfarenhet, vårt pale ale-recept och teh interwebz för att lista ut vad som skulle göras med vad, och när.

West Coast IPA

Påse med allt som behövs (utom vatten, och rätt humle. Och recept.)

Extrakten verkade stämma, så dittills var allt sig likt. Centennial och Amarillo fanns dock ej att finna, så vi undersökte vilka av de tillgängliga givarna som var mest lika de avsedda.
Centennialen skulle ge beska och arom, så det fick Citran och Cascaden ta hand om. Ytterligare en Citra och en Amarillo skulle torrhumlas, så ersättningen blev Citran och en Simcoe.

Maltextrakt

Maltextrakt

Med vörten färdigkokt och de blöta smakgivarna i var det återigen dags för kylning, OG-mätning och jäshinksupphällande. IPA:n tog plats jämte sin kompis i jäskällaren i väntan på nästa insats.

Två sorters öl på jäsning

Två sorters öl på jäsning

2015-09-29

Innan jäsningen hade peakat var det dags att torrhumla. Inga krusiduller, bara i med pelletsarna. Samtidigt passade Ante på att ta SG:n, vilket på sätt och vis blev FG:n, eftersom vi helt glömde att ta FG:n vid buteljeringen.

2015-10-05

Samtidigt som med vår Brown Ale var det dags att buteljera IPA:n. 30 flaskor blev det av den rejält humledoftande brygden.

Skum jäshink

Skum jäshink


Smidig flaskfyllare

Smidig flaskfyllare

2015-10-18

Etiketterna hade en design, men den fanns ännu bara i Marrres huvud. Den sattes dock snart på pränt (iaf digitalt), och snart nog skrevs de ut och mjölkades fast.

Kniv

IPA:n färdig

2015-10-23

Samling hos Hågge för provsmakning. Brown Ale och IPA korkades upp, och med tillförsikt fördes provsmakarglas till näsa och mun. Putäll på er!